Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 23 листопада 2016 р.

Засідання Громадської ради: про забудову в районі р. Турія та тарифну політику.

   22 листопада 2016 року у конференц-залі Ковельського культурно-просвітницького центру відбулось засідання Громадської ради при Ковельській міській раді.
            На засідання Громадської ради були запрошені і взяли участь:
1. Солов’янчук Віктор Степанович - начальниу РЖПК № 1.
2. Гейко Наталія Михайлівна - начальник РЖПК № 2.
3. Яковук Тетяна Іванівна – заступник директора, начальник планово-економічного відділу  ПТМ "Ковельтепло".
4. Тарасова Лариса Володимирівна - економіст УВКГ «КОВЕЛЬВОДОКАНАЛ».
5. Бешта Олександр Олександрович - начальник відділу збуту енергії Ковельської філії ПАТ "Волиньобленерго".

   Крім того, в засіданні Громадської ради взяв участь Товстенюк Павло Віталійович – представник власника 5 земельних ділянок по вул.. Підколодного та 5 земельних ділянок по вул. Воля у м. Ковелі, який має на меті розбудовувати прибережну зону річки Турія.
На засіданні також були присутні депутати Ковельської міської ради Стасюк Галина Миколаївна і Пініс Ігор Миколайович, кореспондент газети «Вісті Ковельщини», громадський активіст Котік Сергій.

      На порядок денний було поставлено 6 питань, з яких, на засіданні, яке тривало понад три години було розглянуто лише два питання:
1. Про забудову в районі р. Турія.
2. Про тарифну політику.

         Досить гарячою була дискусія щодо забудови в районі річки Турія.
       Це питання вже обговорювалось на засіданн1 Громадської ради 25 жовтня цього року, на якому було одноголосно прийнято рішення «Рекомендувати депутатам міської ради не підтримувати  проекти рішень № 12  та № 15 про надання дозволу гр. Гопанчуку Володимиру Ніфаїловичу, який проживає у м. Луцьку, на виготовлення детального плану території, внесення змін до детального плану території по вул. Воля, вул. Підколодного та вул. Зелена у м. Ковелі»

        Тоді ж Громадська рада також одноголосно прийняла рішення щодо розроблення плану заходів для повернення вказаних земельних ділянок громаді, про що я повідомляла у своєму блозі http://artushenko.blogspot.com/2016/10/blog-post_25.html,  а також секретар Ковельської міської ради Федосюк Віра Іванівна повідомляла на своїй сторінці https://www.facebook.com/vira.fedosyuk?fref=hovercard.

     Після такого рішення Громадської ради власник земельних ділянок зняв з розгляду чергової сесії міської ради своє питання.
   На минулому засіданні громадської ради Логвінов В. Г. запропонував рекомендувати власнику винести межові знаки в натурі і вказати місцезнаходження земельних ділянок.

       Однак, дане  питання винесене на розгляд  сесії   повторно, але межові знаки не винесені, а тому, після бурхливого обговорення представник забудовника Товстенюк П. В. погодився повторно зняти питання з розгляду сесії, яка відбудеться завтра 24 листопада щоб, як він пояснив,  не створювати конфлікт з громадою.

         Досить емоційним було обговорення другого питання.
      Представники комунальних організацій відповідали на запитання  присутніх про те, як саме і ким формуються тарифи на комунальні послуги; який процент втрати води закладено у тариф; чому ціна за користування ліфтом та вивіз сміття нараховується на площу квартири, а не на кількість зареєстрованих або фактично проживаючих осіб; чому при оплаті комунальних послуг ми сплачуємо за послуги банку, при тому, що ця послуга уже закладена у тариф; чи спроможні «Верес» та ЖЕКи бути управителями, чи достатній у них рівень забезпеченості матеріально-технічною базою; який має бути кількісний склад обслуговуючого персоналу, як буде організовуватися вивіз сміття і чи буде його переробка; чи мають право власники багатоквартирних будинків відмовитися від призначених управителів.
      На ці та інші питання присутні отримали загальні відповіді, наприклад, що ціна на комунальні послуги формується НКРЕ та затверджується Кабінетом Міністрів України, що власники багатоквартирних будинків на протязі двох місяців після призначення управителя мають право відмовитися від  нього, тощо.
     А ще, Гейко Наталія Михайлівна коротко відповіла на поставлені їй питання щодо того, як вона стала начальником ЖЕКу № 2 та Управителем багатоквартирних будинків: за освітою геолог, була підприємцем, подала заяву до міської ради щодо призначення її на посаду начальника ЖЕКу №2, перемогла в конкурсі на  Управителя багатоквартирних будинків.
    А Солов’янчук Віктор Степанович, відповідаючи на питання, чому ЖЕКи не дають довідок, вимагаючи платню за вивіз сміття, роз’яснив, що така вимога є незаконною, це свого роду є шантаж та рекет, а тому, якщо такі випадки виникатимуть, то повідомляти йому.

      І на закінчення хочу написати про таке.
    Сьогодні головний інженер  РЖПК №2 Максимук Микола Григорович відмовив громадянці С. у видачі  довідки для її 16-літнього сина, яку необхідно подати у військкомат. Чиновник в категоричній формі заявив, що він підпише їй довідку лише після того,  як нею буде сплачено понад 600 грн. боргу за вивіз сміття.
      Майже дві години тривало емоційне протистояння двох сторін: громадянка С. переконувала головного інженера, бухгалтера РЖПК № 2, що вона з сином у власному будинку не проживає вже понад п’ять років,  сміття за вказаною адресою не викидає, то чому вона має платити, але її ніхто не чув…
       В телефонній розмові я змушена  була нагадати начальнику РЖПК №2 Гейко Наталії Михайлівні якими словами  назвав вимогу чиновників про сплату за вивіз сміття Віктор Степанович Соловянчук напередодні,  на засіданні Громадської ради …
    Врешті-решт Наталія Михайлівна погодилась з тим, що Максимук Микола Григорович незаконно вимагав від громадянки С. сплати за вивіз сміття…
          Довідка була підписана і видана громадянці С. ціною втраченого часу і нервів.

     Громадська рада при Ковельській міській раді звертається до міського голови, керівників комунальних підприємств та інших чиновників, від яких залежить благополуччя та комфортність проживання громадян, в такий нелегкий для всіх час з повагою ставитися до громадян, які звертаються за вирішенням своїх  проблем і сумлінно виконувати свої службові обов’язки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!