Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

У КОВЕЛІ НОВЕ НАМАХАЛОВО ВІД "ВОЛИНЬГАЗУ"?!

У Ковелі працівники міського управління з експлуатації газового господарства масово встановлюють на житлових багатоповерхівках загальнобудинкові газові лічильники. Наразі ними вже оснащені понад 15 будинків. А днями газовики почепили чергове оголошення-повідомлення, що сьогодні будуть «встановлювати будинковий вузол обліку газу», і на житловий будинок №85 по вулиці Володимирській. 

Із самого ранку мешканці цієї п’ятиповерхівки, де розташовано 119 квартир, з нетерпінням чекали на прибуття газовиків, щоб повідомити їм про своє категоричне «ні» такому «ноу-хау». Так, зокрема, мешканець будинку Іван Касянчук стверджує, що ні з ним, ні з його сусідами ніхто із працівників газової служби не розмовляв з приводу встановлення загальнобудинкового лічильника, не цікавився думкою місцевих жителів. Це ж саме підтвердили й усі ті, хто вийшов зустрічати «непроханих» гостей. 




Близько 10 години ранку біля останнього під’їзду ( 8 під’їзд) будинку №85 по вулиці Володимирській підійшли головний інженер Ковельського УЕГГ Андрій Стернічук та бригада ремонтників-газовиків. 


Обурені мешканці відразу ж їм заявили, що вони не хочуть загальнобудинкового лічильника. Люди просили головного інженера показати їм відповідні документи. Зокрема, цікавилися урядовими, законодавчими документами, які б надавали право газовикам вмонтовувати загальнобудинкові прилади обліку газу, проектною документацією на ці роботи тощо. Також вони хотіли знати, чому ця служба не прислухається до думки своїх споживачів. Андрій Стернічук відмовився показувати дані папери. 

А натомість постійно говорив, що у випадку не встановлення такого лічильника, мешканцям доведеться платити за використаний газ за «граничними тарифами», і процитував довжелезну ініціативу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг. Також він повідомив, що влада міста ознайомлена з ініціативою Нацкомісії і знає про встановлення ними на багатоповерхівках міста лічильників обліку газу. Щоправда, він дуже бідкався, що працівники РЖКП, на балансі яких знаходяться будинки, не допомагають газовому підприємству проводити роботи. 

Головний інженер запевняв присутніх містян, що сьогодні вони приїхали встановлять лише ящик для лічильника, а останній буде вмонтований згодом, про що повідомлять додатково. Однак люди категорично з цим не погодилися.

«Якщо ви зараз не допускає нас до встановлення, я буду вимушений викликати поліцію для забезпечення громадського порядку, щоб потім нам не сказали, що працівники ПАТ «Волиньгаз» мешканців побили, а мешканці побили працівників ПАТ «Волиньгазу». Тому для цього буде викликана поліція», - заявив головний інженер газового підприємства і взявся телефонувати до міськрайвідділу.

За кілька хвилин прибула машина з поліцейськими. Один із них підійшов до когорти людей і звернувся до представника газового підприємства: «Ви викликали поліцію? Я бачу, люди вас не б’ють». 

Нічого правоохоронцю на це не відповівши, головний інженер попросив його бути присутнім при подальших діях газовиків. Він дав команду своїм підлеглим прослідувати до головного вентиля, який подає газ у будинок, і перекрити його. Мешканці мерщій кинулися їм навздогін і хотіли було собою закрити цей вентиль, однак газовик гукнув своїм людям повертатися назад. 

За усім цим уважно спостерігав представник поліції, який потім резюмував побачене так: «Є адмінправопорушення – немає. Є склад кримінального правопорушення – немає». Вже в машині поліцейських Андрій Стернічук написав пояснення стосовно нинішньої події. 

А тим часом мешканці будинку заходилися писати листи-скарги на чергове нововведення газової служби до міського голови Олега Кіндера та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. До цього колективного послання, як повідомили люди, висловили бажання приєднатися й жителі інших багатоповерхівок. 

А також обурені містяни після гучних розмов із газовиками обговорюватимуть можливість поквартирного встановлення лічильників обліку газу.

Сьогодні на бригаду газовиків ще чекали мешканці будинку №99 по вулиці Володимирській, бо на дошках оголошень їхніх під’їздів теж були розклеєні повідомлення від адміністрації ПАТ «Волиньгаз». Вони також твердили, що з ними жодних бесід на предмет встановлення загальнобудинкового приладу обліку газу ніхто не вів, не питав їхньої думки. А вони – проти такого лічильника.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!