Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 9 грудня 2015 р.

Ціни на продукти харчування в Україні обваляться на 50%

Торгова війна між Росією і Туреччиною може мати для України позитивні наслідки.

Таку думку висловила у коментарі Обозревателю керівник проекту АПК-Інформ: овочі та фрукти Тетяна Гетьман.

За її словами, зокрема, Україна може отримати турецькі продукти за заниженою ціною. 

"Очікуємо зниження цін на фрукти, зокрема, на мандарини, виноград і гранат, а також огірки і помідори. Пов'язано це з конфліктом Туреччини та Росії. Якою мірою подешевшають продукти, я точно сказати не можу, оскільки ті обсяги, які Туреччина повинна була збути в Росії, перекриті, то Туреччина шукає зараз нові ринки збуту, і Україна – найближчий. Природно, ціни будуть знижені, але наскільки, сказати складно. Ціни можуть знижуватися як відразу вдвічі, так і по 10% на тиждень", - спрогнозувала експерт. 

Гетьман також вважає, що у зниженні вартості турецьких товарів велику роль зіграє близьке територіальне розташування України. 

"Туреччині просто нікуди продавати свою продукцію. Росія була ринком номер один за значимістю для турків. На другому місці країни Євросоюзу, а на третьому вже Україна. А з урахуванням, що ми знаходимося значно ближче, ніж країни Євросоюзу, то ті товари, які їхали в Росію, розвертаються і їдуть до нас. При цьому на ціноутворення впливає і логістика, відповідно, турецькі товари обійдуться дешевше Україні, ніж Євросоюзу", - резюмувала експерт.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!