Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 12 вересня 2016 р.

«ЛІЧИЛЬНИКОВИЙ» КОНФЛІКТ: МЕХАНІЗМИ ВИХОДУ З СИТУАЦІЇ ШУКАЛИ У ЛУЦЬКУ

У Луцьку намагалися знайти механізми вирішення проблеми, що виникла в місті через небажання мешканців встановлювати загальнобудинкові газові лічильники. Круглий стіл задля пошуку шляхів вирішення проблеми відбувся 12 вересня в луцькому ЦНАПі.
Під час заходу, ініційованого нардепом Ігорем Лапіним, представники ПАТ «Волиньгаз» департаменту житлово-комунального господарства, голови ОСББ та громадськість висловили свої позиції щодо проблеми встановлення будинкових лічильників.
Начальник Луцького відділення ПАТ «Волиньгаз» Руслан Сахарчук переконував, що «Волиньгаз» – заручник ситуації. Адже загально будинкові лічильники підприємство повинне встановлювати відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
На переконання Сахарчука, у Луцьку наразі вже встановили вже майже шістдесят будинкових лічильників. Натомість у 60 % усіх луцьких квартир встановлені індивідуальні. Окрім того, зараз у Луцьку є вже щонайменше три десятки відмов від встановлення загальнобудинкових лічильників газу.
«Є проблеми з багатьма будинками. Зазвичай, будинки, де є ОСББ, відмовляються від встановлення загальнобудинкових лічильників. Тоді оформляємо акти про відмову від встановлення газових приладів», – розповів він.
За його словами, якщо в людини в квартирі стоїть індивідуальний лічильник, а на будинок поставили будинковий, то нарахування буде відбуватися за показниками індивідуального. Якщо ж люди відмовляються від загальнобудинкового і не мають індивідуального лічильника, то платитимуть за подвійним-потрійним тарифом, а далі ж їм узагалі грозить відключення газопостачання повністю.
«Якщо 90 % квартир у будинку поставили собі індивідуальні лічильники, то загальнобудинковий ніхто ставити не буде», – переконав Сахарчук.

Голова ОСББ «Лучани» Юлія Саботюк запитала Сахарчука, чому технічну документацію не погоджують із мешканцями будинків. На це чоловік відповів, що жоден документ не передбачає такого погодження.
Свою позицію висловив і голова Ради голів ОСББ міста Луцька Роман Бондарук. На його переконання, немає механізму відмови від загальнобудинкового лічильника, коли люди готові встановити індивідуальні.
Громадський активіст Михайло Шелеп зауважив, що у Верховній Раді є профільний комітет. Тож варто було би поставити питання руба щодо встановлення лічильників на його засіданні. До того ж, він наголосив представникам «Волиньгазу», що варто здійснювати більш активну інформаційну роботу для роз’яснення населенню всіх аспектів цієї ситуації.

Зрештою ж, учасники круглого столу вирішили, що варто наполягати на змінах до Постанови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Зокрема, проситимуть не нараховувати подвійні тарифи людям, які відмовляються від встановлення загальнобудинкових лічильників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!