Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 19 квітня 2016 р.

Каструля борщу обійдеться українцям в 87 грн

07:05 / 20.04.2016
У I-кварталі 2016 року вартість "борщових продуктів" знизилась на 0,36%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії Hay Group. На сьогоднішній день каструля борщу обійдеться українцям в 86,13 коп.
Знизилась в ціні картопля (-21%), петрушка (-18%), капуста (-5%) і свинина (-2%). За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали такі продукти, як часник (+40%), рослинне масло (+32%), томатна паста та морква. Нагадаємо, що індекс борщу був запропонований в Україні в 2012 році за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Біг-мака. Він використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог - для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від всесвітнього індексу, український борщовий набір не стандартизовано. Компанія Hay Group орієнтується на продуктовий набір, необхідний для приготування лише 4 літрів борщу.
Днями раніше повідомлялось про здорожчання продуктів та овочів на українських ринках. Наразі видно, що ціни, не дивлячись на наближення Великодня, падають вниз, а продукти для "борщового набору" стають доступнішими.

http://znaj.ua/news/regions/42950/kastrulya-borschu-obijdetsya-ukrayincyam-v-87-grn.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!