Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 19 квітня 2016 р.

У ЛУЦЬКУ ПІКЕТУВАЛИ ПОЛЬСЬКЕ КОНСУЛЬСТВО.


Під стінами приміщення, де розташувалося Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, зібралося близько 200 осіб. Більшість із присутніх – тернополяни, мешканці міста заробітчан у сусідній державі.

Активісти вимагають впорядкувати черги, або зробити її «живою». На їхню думку, система пропускних талончиків не в змозі прийняти всіх охочих, які подали документи на візу та оплатили послуги консульства.

Люди оточили Генконсульство, утворили тисняву, не пропускають інших людей до приміщення. Активісти вимагають, щоб до них вийшов консул і вони могли з ним домовитись про порядок прийому.


Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, через заблокований сайт та телефон для реєстрації документів на отримання польської візи, волиняни не можуть отримати дозволу для виїзду за кордон.

Під час позачергової сесії Волинської облради 8 квітня 2016 року про цю проблему з трибуни розповів обранцям громади депутат Юрій Цейко. Він звернувся до голови облради Ігоря Палиці з проханням дати протокольне доручення апарату ради підготувати звернення до Кабінету Міністрів України. «Нехай там дадуть роз’яснення: чому польська сторона не хоче приймати документів на візу», - пояснює Юрій Цейко.


Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі віднесло Тернопіль до консульського округу з центром у Луцьку. Тут тернополяни й повинні вирішуватиусі питання пов’язані з легалізацією, візами.

Отже, від 25 вересня 2013 року Тернопільська область знаходиться у консульському окрузі Генерального Консульства РП у Луцьку.


Активісти своє обурення пояснюють тим, що проблему можна було б вирішити, якби після сплати візових послуг на квитанції вказували б дату прийому документів. З їхніх слів, сьогодні гроші за послуги вони сплачують, а черга стоїть.

Зокрема, Петро Гаврилюк з Тернопільської області каже: «Якщо нам не можна їздити в Польщу як в Росію, то нехай вийдуть і скажуть про це!»

Протестувальники кажуть, що у Львові немає проблем з чергами і електронною реєстрацією. Але вони змушені відкривати візи у Луцьку. А тут багато проблем: сайт консульства не працює, відповіді щодо поданих документів немає, запрошення від роботодавців прострочуються, люди місяцями не можуть повернутися на роботу в Польщі.

Протестувальники вимагають, щоб їх усіх присутніх вже зараз зареєстрували і прийняли. Врешті, ворота консульства відчинили і протестувальники увійшли на територію установи.


Працівники консульства запросили по 10 людей заходити для оформлення документів. Присутні кажуть, що не підуть від консульства доти, доки усіх їх не приймуть.

Ініціативна група з 10 осіб, які зустрілися з представниками Генконсульства у Луцьку, дійшли згоди, що з понеділка установа додасть ще 180 місць на місяць та буде розширювати пропускну здатність в подальшому, аби не виникало проблем з затриманням процесу реєстрації осіб на отримання візи.

Активістка Олена каже, що за $150 через посередників можна обійти чергу і зарєструватися на сайті через хакерів, які мають доступ до адмінки сайту. А зробити це самотужки практично нереально. Адже під час заповнення електронної заявки вибиває помилку і викидає з реєстраційної форми. Люди почали розходитись, так і не відкривши собі візи сьогодні. Хтось вірить, що пікет допоможе вирішити проблему і все буде добре, проте більшість повертаються додому збентежені та незадоволені.


Обіцяють, у разі не виконання їхніх умов, наступного тижня повернуться знову.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!