Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 13 квітня 2016 р.

В’ЯЗНІ ЛУЦЬКОГО СІЗО ВЛАШТУВАЛИ НІЧНИЙ ПРОТЕСТ


Ув’язнені Луцького слідчого ізолятора влаштували протест через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними.

Це сталося Близько півночі, 13 квітня. На місце надзвичайної ситуації виїхали три автівки пожежників, 5 бригад швидкої медичної допомоги та патрулі національної поліції. Згодом під’їхав автобус з бригадою нацгвардійцїв, на випадок штурму.


Три бригади швидкої зайшли в середину, а дві тримали чергування на вулиці. Одна з пожежних машин знаходилась безпосередньо на території слідчого ізолятора, а пожежні рукави протягнули в середину. Виглядало так, ніби ув’язнених заспокоювали холодною водою.

Зі слів родичів в’язнів, які зібралися під стінами СІЗО, ув’язнені підняли бунт через ущемлення їхніх прав на передачі та побачення з рідними. «В СІЗО давно немає постійного начальника, лише змінюються виконуючі обов’язків, через це працівники ізолятора зовсім вийшли з-під контролю, що навіть не гребають виймати продукти з передач, а за побачення вимагають хабарі», - каже брат ув’язненого Сергій.

Згідно з попередньою інформацією від працівників швидкої допомоги, розбитим склом поранилось 12 чоловік з тих, що утримуються в СІЗО. Деякі, ймовірно, різали вени самотужки в знак протесту. Один з поранених в’язнів отримав тяжкі рани, та мав бути госпіталізований.

Навколо території слідчого ізолятора зібралася поліція, пожежники, медики, родичі та знайомі ув’язнених. На місце події прибув тимчасово виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Петро Шпига та заступник прокурора області Дмитро Марченко.

Останній заявив що там нічого не відбувається, надзвичайної ситуації немає, постраждалих теж немає. «Просто три- чотири в’язні били кулаками в двері вимагаючи для себе «теплих ковдр» та кращого забезпечення», - запевнив він. Інформацію про те що в ізоляторі ув’язнені нібито різали вени він не підтвердив, а присутність швидкої та нацгвардії назвав заходами на випередження на випадок «якби щось було, чи може би було» - сказав Дмитро Марченко на закінчення свого коментаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!