Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 25 квітня 2016 р.

На Волині невідомі в балаклавах влаштували погром у будівлі митниці – поліція

Перед цим кілька сотень протестувальників перекривали трасу поблизу митного пункту "Ягодин", протестуючи проти призначення начальника обласної митниці.

На Волині близько 20 невстановлених осіб в капюшонах та балаклавах проникли в приміщення Державної фіскальної служби в селі Римачі Люмобльського району. Про це повідомила прес-служба облуправління Нацполіції.

«Чоловіки, пошкодивши двоє дверей, пройшли до кабінету керівника митниці. Працівники поліції намагалися завадити скоєнню протиправних дій і вимушені були до двох осіб застосувати спеціальні засоби, одягнувши на їх руки кайданки», – йдеться в повідомленні.

За фактом цих подій слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), ст.341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України.

Перед захопленням будівлі  близько 100 чоловік перекрили рух автотранспорту на автодорозі «М-07», сполученням Київ-Ковель-Державний кордон в селі Старовойтове Любомльського району, що майже за півкілометра від міжнародного автопереходу «Ягодин». За кілька годин рух транспорту відновили, а учасники акції, близько 200 чоловік, перемістилися до вищезгаданої адміністративної будівлі Волинської митниці.

Як повідомили місцеві ЗМІ, на Волині вже понад три тижні триває безстрокова акція з вимогою звільнити виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.
За словами голови громадської організації "Волинський патріот" Володимира Красулі, активісти вже 20 днів беруть участь у мирній акції, однак їх ніхто так і не почув. Він додав, що мітингувальники не припинять блокування траси доти, доки не будуть виконані їхні вимоги.
"Раніше ми зверталися до голови фіскальної служби Романа Насірова з тим, щоб він звільнив свого ставленика Шавлака. І все марно. Жодної реакції. Тепер ми звертаємося до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Президента України Петра Порошенка, щоб вони відреагували. Якщо голос півтисячного зібрання це - не аргумент, тоді такі керівники і не мають права обіймати свої посади. Ми вимагаємо у Володимира Гройсмана звільнити Насірова. А перекривати трасу Київ-Ягодин будемо доти, доки нас не почують", - пояснив Красуля.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!