Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 11 квітня 2016 р.

В Україні з'явиться військова поліція

У структурі Міноборони до 2018 року повинна з'явитися військова поліція. Про це розповіла помічник міністра Тетяна Ричкова.

"У нас є така структура, як військова служба правопорядку, але у неї зовсім відсутні повноваження, - нарікає Ричкова. - Вона не може проводити оперативно-розшукову діяльність, вести досудове слідство. Якщо ця служба фіксує факт правопорушення, вона повинна звернутися в цивільні органи - поліцію. А поліція реагує на такі виклики за залишковим принципом. Наприклад, була реальна ситуація: факт крадіжки держмайна Міноборони. Ми викликали поліцію і чекали її 4 години! "

Змінити ситуацію на краще могла б військова поліція. Але щоб вона запрацювала, необхідний закон, і він уже написаний: "Зараз він знаходиться в Адміністрації президента. Він навіть опрацьований з юристами АП, але вже місяць йому не дають ходу", - говорить Ричкова. За її словами, Канада вже погодилася допомогти Україні фінансами для створення військової поліції - правда, розмір допомоги поки не розголошується. Служити в новій структурі, як очікується, будуть близько 5 тис. Осіб - 2% від чисельності ЗСУ.

До того ж, за словами радника, зараз зв'язка "ЗСУ - поліція" не працює: "В законі про міліцію було прописано, що вона повинна співпрацювати з ВСУ. А в новому законі про поліцію такого пункту взагалі немає. У підсумку військових, які пішли в самоволку, поліція має право не шукати. Співробітники військкомату повинні приходити до ухильниками з поліцією, але в останню хвилю мобілізації цього не було ". У прес-службі МВС звинувачення, втім, спростовують: там запевняють, що поліція своєчасно реагує на виклики.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!