Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 25 квітня 2016 р.

В Україні різко зросла вартість оформлення біометричного паспорту

Після того як ЄС висловила готовність скасувати візи для українців, посередники, які заробляють на оформленні біометричних закордонних паспортів, різко підняли ціни.

Так, оформлення за три-чотири робочих дні буде коштувати 2700 грн (раніше було близько 2000 грн). Планка за терміновість у п’ять-сім днів встановилася на 1750 грн (раніше можна було знайти за 1500 грн), пише Вести.

Для порівняння, у ДП Документ (діє електронна черга, оформити документи допоможуть службовці, а про готовність повідомляють по СМС) вартість оформлення в семиденний термін — 1168 грн, за 20 днів — 911 грн.

— Ціни ми підняли тому, що став більший попит і зросло держмито, — обгрунтували тарифи в декількох конторах-посередниках.

У міграційній службі кажуть: жодні мита не зросли, а за законом прискорена процедура оформлення паспорта займає до семи днів (а не три-чотири, як обіцяють автори оголошень).

— Строк залежить від того, наскільки швидко ми можемо провести перевірки. Ланцюжок досить довгий — з територіального підрозділу документи йдуть у центральний апарат, потім — у поліграфкомбінат «Україна», звідти готовий паспорт передають на місце. Щоб прискорити процедуру, довелося б підкуповувати величезну кількість людей, а нас постійно перевіряють. Тож посередники беруть величезні суми просто в надії, що документи прийдуть не строго за сім днів, а трохи швидше. Для оформлення закордонного паспорта потрібно звертатися виключно в міграційну службу. Ніякі пропозиції «консультаційних центрів не потрібні. Ми впроваджуємо електронну чергу, у Києві вона вже працює, тож ніяких проблем немає, — сказав речник Держміграційної служби України Сергій Гунько.

Кияни, які нещодавно оформляли паспорти, підтверджують: електронна черга дійсно швидка.

— Мене поставили в електронну чергу. За кілька хвилин номер висвітився на моніторі. Всі 15 віконець працюють, черг немає. Поки працівниця брала оплату, я сфотографувався і зробив відбитки. Все зайняло 15 хвилин. Паспорт замовляв за сім днів, зробили навіть на день раніше, — розповів киянин Євген Бистренко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!