Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 28 квітня 2016 р.

Посадовці Мін’юсту та ГПУ посварилися після виборів Ради прокурорів

Чиновники Міністерства юстиції виявилися жорсткішими у висловлюваннях.
У Міністерстві юстиції різко розкритикували обраних сьогодні на зборах працівників прокуратури представників до Ради прокурорів. Першою з цього приводу висловилася на сторінці у Facebook голова департаменту люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко.

За її словами, прокуратурі прийшов «кирдик як інституції». Решта її заяви також відрізнялася гостротою тональності.

«Прокуратурі кирдик, як інституції. З конференцією прокурорів відбувається класичний випадок перестановки меблів у борделі. Прокуратура була і залишається заточеною під Адміністрацію президента, де-юре це виглядатиме зараз не так, але де-факто нічого не зміниться з точки зору адмінвпливу. Ці гопники-наперсточники обдурили всіх: до формування органів самоврядування прокуратури повинні були відбудуться реформи, очиститися кадровий склад, пройти імплементація нової системи роботи. «Продинамивши» усе, прокуратура заїхала відразу з чорного входу і цементується», – написала вона.

За її словами, «одного погляду достатньо, щоб оцінити їхню «добропорядність, лояльність до демократичних ідеалів, прозорість, відкритість і просто вони зразки захисту законності»

«Головна риторика: хто сказав що ми погані? У страшному сні не могла уявити що після трагічних подій 2013-2014 стільки «гідних» людей в органах прокуратури відстоюватимуть законність в нашій тендітній демократії, що зароджується. Обсяг повноважень прокуратури неймовірний: процесуальне керівництво всього слідства, посадові злочини, держзвинувачення в суді – це державна монополія на залучення до відповідальності. Як кого і за що притягають ви знаєте. Не тих, не так і ніяк. Зараз без реального проведення реформи – влада дала можливість прокурорській ОПГ узаконитися. Просто уявіть собі на хвилину цю «демократію» в прокуратурі Пшонки-Шокіна, де всі приїхали на конференцію обирати з кандидатів і ніхто, НІХТО чуєте, не взяв ці процеси під контроль. Чи не смішно? Мені теж. Біда. Виправити можуть тільки люди. Можновладці не здатні. Коли і в якій формі це буде – найцікавіше запитання», – написала Козаченко.

Після цієї заяви відреагував прокурор ГПУ Владислав Кученко.

«Ми звертаємося до міністра юстиції Павла Петренка і просимо його звернути увагу на його підлеглу – керівника департаменту по люстрації Тетяну Козаченко. І хочемо, щоб він нам повідомив – це її позиція чи позиція відомства? Вона дозволяє собі досить брутальні висловлювання по відношенню до тих подій, які відбуваються три дні в органах прокуратури (всеукраїнська конференція працівників прокуратури – Ред.)», – сказав він.

Куценко вважає, що подібні висловлювання Козаченко у Facebook неприпустимі.

«Ми завжди сприймаємо критику... але особа, яка дозволяє собі брутальні висловлювання, образи по відношенню до своїх колег, до реформ, які відбуваються відповідно до закону, не заслуговує ані поваги, ані довіри», – висловив думку Куценко.

Згодом за Козаченко також на Facebook вступився заступник міністра юстиції Сергій Петухов, який закликав «мочити тарганів капцем»

«Тут прокурори образилися на Тетяну Козаченко. Просять звернути на неї увагу. Таня, ти завжди в центрі моєї уваги, ти знаєш. Мочи тарганів капцем», – написав він.

Як повідомлялося, від ГПУ до ради прокурорів обрали В'ячеслава Говінського (292 голоси), від регіональних прокуратур – Регіну Васютинську (234 голоси), Сергія Кріпака (296 голосів), Юрія Ковальова (266 голосів). Від місцевих прокуратур обрані Алла Вальчук (269 голосів), Сергій Лужицький (266 голосів), Ігор Пятковський (303 голоси) і Богдан Чегіль (325 голосів).

http://tyzhden.ua/News/164119

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!