Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 17 квітня 2016 р.

На Волині суд відселив священика московської церкви від дітей

17 квітня 2016, 07:44

Таке рішення було прийняте за позовом представників Київського патріархату

На Волині рішенням Локачинського районного суду священика громади УПЦ села Угринів Горохівського району протоієрея Ростислава Сапожника та його дружину Наталію Сапожник виселили з хати, у котрій подружжя проживо 18 років, про це пише Depo.Львів з посиланням на Слово Волині. 

Таке рішення було прийняте за позовом представників Київського патріархату, котрий приватизував їхній будинок. 

При цьому суд ухвалив, що їхні діти - студент-першокурсник та школяр  залишаються проживати за вказаною у позові адресою.

Зі слів протоієрея Ростислава Сапожника, представники Горохівської районної служби у справах неповнолітніх на засідання не прибули, натомість відписали, що залишають справу про виселення неповнолітніх "на розгляд суду". Неповнолітніх суд дійсно не виселив, а їхні батьки тепер у якийсь спосіб повинні опікуватися дітьми, будучи виселеними з дому, у котрому вони всі були зареєстровані на момент приватизації майна Київським патріархатом.

Нагадаємо, громада УПЦ КП була зареєстрована в Угринові після захоплення храму, у листопаді 2014 року. Однак, її представники заявили свої претензії на будинок, у якому залишився проживати священик УПЦ та його родина. Іншого житла у цих людей немає.

Незважаючи на те, що судовий розгляд спору двох громад на те, хто має право на ділянку землі під будинком священика, усе ще тривав, влітку 2015 року Київському патріархату зареєстрували право власності на це майно і подали на сім’ю, яка проживала у цьому будинку, до суду - на виселення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!