Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 2 лютого 2016 р.

Судді зможуть накладати арешт на грошові кошти боржника відразу після винесення судового рішення

 3 лютого 2016 / 08:45

На офіційному веб-порталі Верховної Ради України зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів у цивільному та господарському судочинстві (№ 3768).

Ухвалення відповідного Закону надасть змогу забезпечити оперативне (у межах декількох хвилин) фактичне накладення арешту на грошові кошти боржника згідно із судовим рішенням чи постановою державного виконавця та виключити ризики виведення відповідачем (боржником) коштів із його рахунка.
Відповідно до тексту законопроекту, користувачами системи автоматизованого арешту коштів на банківських рахунках будуть судді та державні виконавці. Інформація щодо арешту коштів на підставі ухвали суду про забезпечення позову вноситиметься до системи автоматизованого арешту коштів суддею (головуючим суддею в разі колегіального розгляду справи), на підставі виконавчого документа — державним виконавцем. Така інформація скріплюватиметься електронним цифровим підписом судді/державного виконавця та підлягатиме кодуванню.
Введення в дію цього Закону заплановано з 1 січня 2018 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!