Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 5 лютого 2016 р.

Юний ковельчанин Діма Матердей потребує Вашої допомоги

Волинському хлопчику Дімі Матердею необхідно 80 тисяч доларів, щоб врятувати життя.
 
Саме стільки коштують хіміопрепарати, які призначили після видалення пухлини у головному мозку. Раніше «Волинь.info» вже писав про те, що9-річному ковельчанину необхідні кошти на операцію. Два тижні тому Дмитрика прооперували, але його ще чекає курс хіміотерапії, на який родина наразі шукає кошти, - повідомляє інформаційний портал«Волинь.info».

Операцію мали зробити в Німеччині, однак необхідних 30 тисяч євро на неї сім′ї Матердеїв зібрати не вдалось. Тож видаляли пухлину в Мінську, де за це запросили значно меншу суму. Іншого вибору не було, адже під час перевірки у Харкові виявили, що пухлина збільшилась. Лікарі сказали, що немає часу збирати гроші, бо інакше дитину не довезуть. Мінський професор оперував без черги. А потім сказав батькам: «Напевно, люди моляться за вашого сина, бо дуже легко все проходило, ніби нашими руками хтось правив. Сам Боженька вас береже».

За словами матері Людмили Матердей, до операції син був дуже активний, навіть занадто жвавий, попри те, що йому боліла голова і він деколи рвав. Однак після оперативного втручання Дмитрик перебуває у важкому стані.

Хлопчик не сидить, не ходить, не їсть і не говорить. Почав тримати нещодавно голову, але недовго, по секунд 30. Ліва рука взагалі не працює.

«Цієї ночі дуже кричав, плакав. Може боліло, він же не може сказати, не говорить. Мигами. Я питаю, якщо те – то підніми ручку. То піднімає», —розповідає жінка.

Ще як їхали, Дмитрик сказав: «Мамо, я так не хочу бути інвалідом…» Проте, як зазначає пані Людмила, хлопчик бореться за життя. Та й лікарі дають шанси на одужання. 

«Пухлина злоякісна, повністю її не видалили. Треба хіміотерапія. 80 тисяч доларів. 80 тисяч ми не потягнемо за два тижні, для початку сказали — 45, — стверджує мама. — Тільки на Бога надіємось і на добрих людей і їхню молитву».

Часу на збір коштів дуже мало. Якщо не зробити хіміотерапію, виникнуть метастази, через які життя хлопчика опиниться під загрозою. Тож родина звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти врятувати Дмитра Матердея. Перерахувати гроші можна за реквізитами:

Номер картки «Приватбанку»: 5168757296909940 (Матердей Людмила Костянтинівна).

За додатковою інформацією звертатись за телефоном:

Людмила Костянтинівна (мама Діми) – 067 124 7105

Яна (сестра Діми) – 063 794 7481

05-02-2016

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!