Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 2 лютого 2016 р.

Медсестра з Волині: в садочок привезли підозрілу вакцину

02.02.2016 09:51:00
Медсестра відмовилася вакцинувати дітей від поліомієліту.


Лілія Шеприкевич з Нововолинська, що на Волині, працює медсестрою у дитячому садочку не перший рік, має професійні відзнаки та нагороди. Однак цьогоріч, вважає, ажіотаж щодо «спалаху» поліомієліту в Україні штучний.


Медик із засобів масової інформації дізналася, що двійко дітей із Закарпаття, у яких ще літом виявили виявили вакциноспоріднений вірус поліомієліту, і через яких розпочалася позапланова вакцинація, - повністю одужали. Обидва випадки не були пов’язані між собою, тим більше їх важко назвати «спалахом».

Тому додаткові щеплення вихованцям свого дитячого садочка медсестра робити відмовилася.



Ще одна причина відмови – сумніви у якості вакцини, яку привезли у дошкільний заклад. Ліля розповідає, що перед першим туром вакцину в медпункт принесли без жодних офіційних документів. У другому ж турі температурні індикатори на флаконах оральної поліовакцини були підозрілими на вигляд, такими, що не відповідали інструкції виробника і викликали сумнів у її безпечності.

Керівництво місцевої поліклініки написало скаргу на непокірну медсестру, звинувачує її у некомпетентності й намагається звільнити з роботи.

Проте на думку юристів, вчинок Лілії є цілком законним і обгрунтованим, а підстав для її звільнення чи якихось санкцій щодо неї немає.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!