Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 3 лютого 2016 р.

Уряд свідомо занижує мінімальну заробітну плату

Про те, від чого чи від кого залежить розмір мінімальної зарплати українців та чи дозволяє стан економіки говорити про підвищення зарплат, "Україна молода" розпитує керівника відділу проблем заробітної плати Інституту праці та зайнятості населення Олену Скрипник.

За словами пані Скрипник, згідно з чинним законодавством розмір "мінімалки" визначається в результаті переговорів між державою, профспілками і роботодавцями. "Однак останнім часом я не чула, щоб розмір мінімальної зарплати був предметом переговорів. Він встановлюється волюнтаристським шляхом... Розмір мінімальної зарплати занижується, за нинішніх обставин уряд просто не має іншого виходу", – каже чиновниця. Наразі інфляція така велика, що підвищення "мінімалки" на 50, 100 чи більше гривень ніякого позитивного ефекту не дасть, вважає представник Інституту праці. Водночас, за її словами, вартість робочої сили в країні дуже занижена: "Багаті у нас збагачуються за рахунок найманих працівників, а не технологій чи якісного маркетингу". Щоб виправити ситуацію, Олена Скрипник пропонує суттєво покращити ситуацію в економіці і змінити законодавство про оплату праці. Служба моніторингу ВВС.

http://tyachivnews.in.ua/novini/ukrayina/4881-uryad-svdomo-zanizhuye-mnmalnu-zarobtnu-platu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!