Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту дітей

Президент України Петро Порошенко підписав Закон №936-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», який був проголосований Верховною Радою 26 січня цього року.
Про це повідомляється на сайті Глави держави.
Закон покликаний удосконалити механізми та процедури прийняття рішень щодо захисту дитини за місцем її проживання, підтримки сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, постраждали внаслідок воєнний дій чи збройних конфліктів.
Документ вносить зміни до дев’яти чинних законів України, спрямованих на приведення чинного законодавства у відповідність до Конвенції ООН про права дитини. Зокрема, закон дає визначення таким поняттям, як «забезпечення найкращих інтересів дитини», «діти, які перебувають у складних життєвих обставинах», «діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».
Норми закону забороняють участь дітей у воєнних діях і збройних конфліктах, включаючи вербування, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання з метою використання у збройних конфліктах інших держав або насильницьких діях, спрямованих на повалення державної влади чи порушення територіальної цілісності, а також використання у військових конфліктах чи діях, залучення та/або втягування дітей до непередбачених законами України воєнізованих чи збройних формувань, пропаганді війни.
Крім того, визначено обов’язок держави щодо відселення дітей, які опинилися чи можуть опинитися у зоні воєнних дій чи збройних конфліктів, до безпечних районів; якщо дитина з певних причин залишилась без догляду батьків, держава має здійснювати пошук членів її сім’ї з метою возз’єднання з рідними. Також держава повинна здійснювати розшук та повернення в Україну усіх дітей, які були незаконно вивезені за її межі.
Крім того, удосконалюється процедура реєстрації дітей-переселенців. Зокрема, діти, старші за 14 років, матимуть можливість самостійно зареєструватись в органах соціального захисту. Крім того, чітко визначена процедура реєстрації дітей віком до 14 років, що переїхали з тимчасово окупованих територій без батьків.
Також законом вносяться зміни до Сімейного кодексу щодо розвитку нової форми сімейного виховання дітей: «сімейний патронат», що дозволить уникнути негативного для дитини досвіду інтернатного виховання за забезпечить її тимчасове проживання в умовах, максимально наближених до сімейних.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!