Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 21 лютого 2016 р.

Сьогодні - міжнародний день рідної мови

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день рідної мови, встановлений ЮНЕСКО з метою захисту мовного і культурного різноманіття.

Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) пакистанська влада жорстоко придушила мітингувальників (це були в основному студенти), які висловлювали протест проти урядової заборони на використання в країні свого рідного - бенгальської мови. Після проголошення незалежності Східного Пакистану (Бангладеш) одна тисяча дев'ятсот сімдесят одна цей день відзначають в країні як день мучеників, вшановуючи пам'ять загиблих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни в листопаді 1999 року ЮНЕСКО проголосила 21 лютого Міжнародний днем ​​рідної мови.

За даними ЮНЕСКО, у світі існує близько шести тисяч мов. На жаль, майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення. На думку фахівців, це трапляється в тому випадку, коли її перестають, з тієї чи іншої причини, розуміти і вивчати понад 30% носіїв мови. Мова - це історія народу, його світогляд, інтелектуальний і духовний результат тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова - найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

«Аргумент»

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!