Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 12 травня 2016 р.

Офіційні розрахунки рівня інфляції в Україні спрямовані на його заниження - Медведчук

Медведчук поставив під сумнів достовірність розрахунків рівня інфляції в країні. Лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук прокоментував заяву заступника глави НБУ Д. Сологуба, який вважає, що підвищення тарифів на послуги ЖКГ «не матиме істотного впливу на інфляцію».

Як відомо, заступник глави НБУ Д. Сологуб заявив наступне: «Ми підтримуємо таке рішення уряду, оскільки це важливо для оздоровлення балансу НАК«Нафтогаз України» і не матиме істотного впливу на інфляцію». 

«Те, що НБУ підтримує всі антисоціальні рішення Кабміну, не новина. Новиною стало те, що значне зростання тарифів на газ, гарячу воду і опалення, на думку заступника голови Нацбанку, не є підставою для підвищення рівня інфляції. Це як же потрібно розраховувати рівень інфляції, щоб зростання тарифів ЖКГ не мало на неї «істотного впливу»? - Дивується Медведчук.

За словами лідера «Українського вибору», експерти вже давно звертали увагу на заниження офіційних розрахунків рівня інфляції в Україні.

«Чергове і, думається, невипадкове висловлювання на цю тему одного з вищих чиновників - Д. Сологуба - ще раз підтверджує найгірші побоювання експертів щодо достовірності розрахунків рівня інфляції в країні » - вважає Медведчук.

Він вважає, що висловлювання заступника глави Нацбанку може змагатися тільки з твердженнями, що прозвучали на найвищому державному рівні: підвищення тарифів на газ для населення - це неоціненний внесок у боротьбу з корупцією в Україні.

До речі, а чим зайняте профільне Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), про який так багато говорили і яке діє вже цілий рік? Виявляється, за весь цей час НАБУ змогло передати в суд лише 9 кримінальних справ стосовно 12 фігурантів, обвинувачених в завданні збитків державі на суму в 786 млн грн. При цьому незалежні експерти вважають, що тільки в сфері теплоенергетики можна говорити про корупційні схеми на десятки мільярдів гривень. Але у НАБУ з його чималим штатом (422 особи) до корупції в житлово-комунальній сфері руки так і не дійшли » - констатує політик.

Він переконаний в тому, що шлях, по якому йде уряд Гройсмана при стабільному схваленні НБУ, - це шлях в нікуди.

«Результати роботи Кабміну Яценюка вже показали, що не можна нескінченно замінювати відсутність ефективної діяльності черговими збільшеннями тарифів і підвищеннями цін. Не можна з року в рік наслідки власного непрофесіоналізму перекладати на плечі народу. Його терпіння не безкінечне ...» - вважає лідер« Українського вибору ».

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!