Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 26 травня 2016 р.

Дитині загиблого в АТО солдата відмовили у пенсії

Запорізька місцева прокуратура №1 захищає в суді інтереси неповнолітнього хлопчика, батько якого загинув під час виконання бойових завдань в зоні АТО на Сході України.

– До нас звернулася мати цієї дитини та розповіла, що управління Пенсійного фонду відмовило сину в нарахуванні та виплаті пенсії у разі втрати годувальника, яка передбачена Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, – розповіла перший заступник керівника Запорізької місцевої прокуратури №1 Наталя Бондаренко. – Як пояснили чиновники, у батька не було статусу військовослужбовця – він загинув, коли перебував у військовому резерві.

Прокуратура втрутилася в ситуацію та подала до суду заяву про встановлення факту, що має юридичне значення, – належності батьку хлопчика статусу військовослужбовця. Це в подальшому дозволить поновити права хлопчика щодо отримання ним гарантованих державою пенсійних виплат, передбачених цим Законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!