Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 14 травня 2016 р.

НА ВОЛИНІ СТВОРЯТЬ НОВУ ВІЙСЬКОВУ ЧАСТИНУ


Відбулося засідання ради оборони області. На початку засідання голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відзначив як ефективну роботу правоохоронців та силовиків у період травневих свят, зокрема 8-го та 9 травня, коли відзначали День пам’яті та примирення та 71 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, позаяк на території області відбувалося чимало масових заходів зі значним скупченням людей. Слід зазначити, що на Волині, на відміну від інших регіонів, поминальні та святкові заходи минули без ексцесів - про це йдеться на сайті волинської обласної державної адміністрації http://voladm.gov.ua/na-volini-stvoryat-novu-vijskovu-chastinu/
Разом із тим, не обійшлося без «гарячих» моментів, зокрема у місцях нелегального видобутку бурштину: зафіксовано випадки спроб незаконно дістати сонячне каміння. Одначе, як зазначив у вступному слові голова облдержадміністрації, відповідні служби, спрацювавши оперативно, не дозволили «поживитися» копачам у Маневицькому та Любешівському р-нах.
По тому ж говорили традиційно на військову тему, позаяк на території області, зокрема у Луцьку, на етапі створення – нова військова частина. 63-тя база з ремонту військової техніки постане на фондах 54-го військового містечка, що в обласному центрі на вул. Стрілецькій. Уже з 16 травня 2016-го експертний інститут Міністерства оборони України проводитиме експертну оцінку та обстеження наявних на території будівель. Заплановано, що на базі здійснюватимуть так звані середні ремонти військової автомобільної техніки. Загалом же до 31 грудня 2016-го мають відновити адміністративні споруди й інші будівлі, аби була можливість встановити необхідне обладнання. До середини 2017 року військові планують завершити всі оргроботи. Слід зазначити, що волинські контрактники з відповідною спеціалізацією матимуть можливість працювати зокрема й у новоствореній частині.
- Це ж не лише створення військової частини, то збільшення економічного потенціалу області, – наголосив Володимир Гунчик. – Це ще й ПДФО до міського бюджету, плата за землю, робота для будівельників тощо. Це врешті й можливість створити додаткові робочі місця.
Далі ж – про кампанію з укомплектування війська контрактниками та призов на строкову службу. Інформував обласний військовий комісар Роман Кулик. Відзначив роботу в цьому напрямку у Нововолинську, а також у Володимир-Волинському та Турійському рн-ах. Поліпшується стан справ на Любешівщині. В аутсайдерах – Іваничівський край, а також Камінь-Каширський та Шацький р-ни.
- Загалом же за підсумками останнього тижня й по завершенні Пасхальних та травневих свят спостерігаємо позитивну динаміку до збільшення кількості осіб, які виявляють бажання проходити службу за контрактом у Збройних силах України, – резюмував Роман Кулик.
Що ж до призову на строкову службу, то вже здійснено відправку перших команд у військові частини. 296 чоловік загалом призначено у команди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!