Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 18 травня 2016 р.

Проектом будівництва нового СІЗО за Києвом передбачено публічний інцестконкурс, - Петренко

Такі проекти є соціальними і повинні бути економічно вигідними для держави, вважає міністр

Мін'юст спільно з Мінекономіки сподівається на прикладі Лук'янівського СІЗО продемонструвати переваги державно-приватного партнерства у розвитку інфраструктурних проектів. Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив у ході брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна".
"Зголосився взяти участь у цьому проекті щодо Лук'янівського СІЗО. Державно-приватне партнерство – це той механізм, який в Україні існує на папері, а практично ніколи не використовувався, позаяк нікому не було вигідно робити публічні інвестиційні конкурси. А це той інструмент, який дає можливість державі без витрачання відсутніх бюджетних коштів отримати новий інфраструктурний проект, інвестору - створити робочі місця, побудувати відповідний об'єкт і фактично зрештою отримати результат для українців", - сказав Петренко.
Також він нагадав, що в рамках реформування системи передбачено переміщення СІЗО і в'язниць і з інших міст. "Ми не витрачаємо кошти з бюджету, ми робимо реформу дуже такий сенситивної сфери - сфери виконання покарання. Ми прибираємо СІЗО і в'язниці з центрів міст. Я сподіваюся, що ми поступово зробимо це по всій країні, оскільки в деяких місцях вони розатшовані впритул до шкіл. І вікна СІЗО, де відбувають покарання (іноді навіть довічно), виходять на школи. Такого роду проекти є соціальними і повинні бути економічно вигідними для держави", - зазначив Петренко.
Новини за темою: Два бізнесмени готові купити Лук'янівське СІЗО за 8 млн доларів, - джерело
Екс-голова ДПтСУ Сергій Старенький в коментарі 112.ua заявив, що ліквідація ДПтС України призведе до загострення ситуації в самих колоніях і дозволить розпродати установи ДПтСУ, щоб отримати корупційні доходи.
Кабмін ліквідував Державну пенітенціарну службу України 18 травня. Після ліквідації повноваження передадуть Мін'юсту, де створять три нових департаменти.
Новини за темою: Петренко пообіцяв журналістам спільний похід до Лук'янівського СІЗО

http://ua.112.ua/suspilstvo/proektom-budivnytstva-novoho-sizo-za-kyievom-peredbachenyi-publichnyi-investkonkurs-petrenko-312253.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!