Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Індекс борщу показали на інфографіці

В Україні подорожчала кастрюля улюбленої страви мільйонів. Індекс борщу або вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за 4 місяці 2016 року склав 88,20 грн.
Це на 1 грн 72 коп, або 1,72% більше, ніж у грудні минулого року. Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії Hay Group, пише НВ.
За період з січня по березень цього року включно найбільше подорожчали: свинина (+3 грн), буряк (+1,24 грн). У той же час подешевшали: петрушка (-2,58 грн), цибуля (-1,41 грн), картопля (-0,38 грн).
Індекс борщу був запропонований в Україні у 2012 році за аналогією з всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, український не стандартизований.
Компанія Hay Group орієнтувалася на продуктовий набір, необхідний для приготування 4 літрів борщу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!