Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 4 травня 2016 р.

В яких випадках припиняється нарахування субсидії на оплату комунальних послуг

У 2015 році в Україні субсидії на оплату комунальних послуг було нараховано більше ніж 5 млн домогосподарствам.

При цьому, споживачі продовжили оформляти субсидії і в 2016 році, так як в наступному опалювальному сезоні газ для населення може значно подорожчати, а слідом за ним підвищиться і вартість опалення.


Однак, нарахування субсидії споживачам можуть припинити - такі норми прописані в постанові Кабінету міністрів України №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» від 21 жовтня 1995 року ,

Як стало відомо Domik.ua, нарахування субсидії припиняється в наступних випадках:
  • якщо споживач не сплачує відповідну частину вартості житлово-комунальних послуг;
  • якщо споживач подав недостовірні дані про майно і доходи, приховав один або кілька видів доходів;;
  • якщо сім'я змінила місце проживання, або одержувач субсидії - самотня людина - помер;
  • за заявою власника, співвласника житла.
У законі прописано, що субсидію, виплата якої припинена через несплату послуг ЖКГ, можна оформити на наступний період після подання документів, що підтверджують погашення заборгованості, що виникла за період отримання субсидії.
законе прописано, что субсидию, выплата которой прекращена из-за неуплаты услуг ЖКХ, можно оформить на следующий период после предоставления документов, подтверждающих погашение задолженности, возникшей за период получения субсидии.
Якщо споживач вказав в декларації про доходи недостовірні дані, то орган, який призначив субсидію, може зажадати відшкодування нарахованої суми. У разі відмови споживача повернути суму субсидії це питання може вирішуватися в судовому порядку.
Фахівці ГО «Громадський аудит» впевнені, що Мінфін буде перевіряти доходи громадян, які отримують субсидії, щоб зменшити кількість субсидованих. В об'єднанні розповіли, що після перевірки декларацій про доходи громадян українці вже отримують повідомлення від соціальних служб про штрафи за субсидії. Завдяки нещодавно внесеними змінами до Закону «Про банки і банківську діяльність», Мінфін отримав право по всім їм отримувати інформацію, яка відноситься до банківської таємниці. Перевіряти відомості, відображені в деклараціях, держава буде завдяки інформаційній базі, де зібрані дані по деклараціях одержувачів субсидій плюс відомості з ДФС, Пенсійного фонду, фондів соціального страхування, вищих навчальних закладів. Таким чином, громадяни, які приховали джерело доходу і отримали компенсацію, після перевірки і виявлення невідповідності, її позбудуться і заплатять штраф.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!