Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 12 травня 2016 р.

Поспіх важливий при лові бліх і призначенні генпрокурора України - РІА Новини України

Тема: Скоропостижное назначение Луценко генпрокурором (69)
Парламент прийняв закон, який дозволить Юрію Луценку стати новим главою ГПУ. Політолог Олександр Кочетков впевнений, що раз вже депутати проголосували за зміни під Луценко, то за призначення його генпрокурором проголосують обов'язково.

Закон про можливості займати пост генерального прокурора в Україні особам без вищої юридичної освіти був прийнятий Радою 12 травня. Через кілька годин його підписав Петро Порошенко, про що повідомила прес-служба Адміністрації президента. 



Нагадаємо, що даний документ дозволяє очолювати ГПУ особам, у яких є вища освіта і стаж роботи в галузі права, або досвід роботи в законодавчому або правоохоронному органі не менше п'яти років. 


Новий закон в ефірі радіостанції Голос Столиці проаналізував політолог Олександр Кочетков. 

Чи можна стверджувати, що закон під Луценко продавили в ВР? - Все вірно, ніхто в цьому не сумнівався. І наявність або відсутність юридичної освіти у генпрокурора не так важливо. 

Чи буде сьогодні продавлено і голосування за самого генпрокурора? - Безумовно. Перший вагон поїхав, весь поїзд теж поїде. Раз вже проголосували за зміни під Луценко, то за самого Луценка проголосують обов'язково. Повинно відбутися щось зовсім неймовірне, щоб цього не сталося. 

А чому такий поспіх? - Давно вже немає генпрокурора, а західні інвестори питають: а ви боретеся з корупцією? А як ви боретеся з корупцією без генпрокурора? І відповідати на це питання тому ж Порошенку складно, тому він і не хоче їздити до Великобританії і на інші антикорупційні форуми. 


Раніше говорили, що "Народний фронт" торгується за місце заступника генпрокурора. Виходить, що все-таки виторгували? - Так, і це сумна інформація, оскільки генпрокурор повинен бути політиком, він повинен відчувати настрої суспільства, і він повинен мати політичну волю, щоб ці настрої суспільства втілювати в життя. Міністр внутрішніх справ і генпрокурор підписують і розглядають одні і ті ж документи приблизно. Тобто досвіду і розуміння ситуації у нього досить. А ось заступники генпрокурора повинні бути професіоналами. 

Ви раніше порівняли цей процес з поїздом. На вашу думку, куди він рухається? - Дай Бог, щоб не рухався в глухий кут. 

Як багато шансів, що він зайде в глухий кут? - Дуже багато. Луценко взагалі улюбленець долі, не кожному доля дає шанс увійти в ту саму річку і продемонструвати, що він щось може. Ось якщо Луценко скористається цим шансом, але продемонструє, що він може бути ефективним менеджером правоохоронної системи, тоді все вийде. Якщо він виявить ту рішучість, яка у нього є, і ту безкомпромісність, якої ми від нього чекаємо. Якщо він буде чітко виконувати команди з АП, бронепоїзд буде в глухому куті, а у нас будуть проблеми. 




Кумівство його зіграло тут якусь роль? - Зіграло свою роль те, що він дуже давно, багато працює з Порошенком, який йому абсолютно довіряє. Це досить довгий спільний шлях. А кумівство це одна з форм прояву довіри. 


Раніше в ефірі 106 FM директор консалтингової компанії "Партія влади" Олена Дяченко висловила думку про те, що антикорупційні відомості в країні створюються тільки для звітності. 

У той же час керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній вважає, що антикорупційна прокуратура є знаряддям тиску  на політичних опонентів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!